كنوز الجنة
أهـــــلآ ومرحبآ بــكِ أختنا العزيزة
ندعوكى لتصفح المنتدى ولو حاز على إعجابك شرفينا بالتسجيل

ولو لم يعجبك لا نطلب الا دعوة بظهر الغيب عسى ربنا يرحمنا بها


 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 بعض النصائح الخاصة بالمطبخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سائرة على درب الصحابيات
مؤسسة المنتدى
مؤسسة المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 162
نقاطى : 443
الموقع : http://knoz.alamontada.com/

مُساهمةموضوع: بعض النصائح الخاصة بالمطبخ   الإثنين أغسطس 26, 2013 5:57 am

وأنا بتجول في النت لقيت الموضوع وعجبني قوى ويارب يعجبكم أنتم كمان الموضوع خاص بتكات الأكل يالا معايا نشوف...
اول حاجه المكرونات بكل تكاتها وطرق البشاميل كمان

المكرونة البشاميل :

باسويها بحيث إن البشاميل ما يجمدش بتكون أطعم من إن هيا تستوى كلها يعنى باسيبها قيمة نصف ساعة فى الفرن وباحطها من تحت خالص وأوطى النار خااالص تاخد جراتان (حلوة جراتان دى)
ما باشغلش الشوايه الغرفة اللى تحت خالص أحلى من الشوايه بشرط إن النار تكون هاااديه خالص


المكرونه:
وأنا باعمل صلصه المكرونة السريعة اللى هيا بالصلصة بس وعالواقف
باحطلها شويه خل وشويه بودرة توم وبودرة البصل وبابريكا ووكمان زعتر روز مارى بس للأسف الولاد ماحبوش إضافات الزعتر والروز مارى بس بصراحة بتكون خرافة والمكرونه بتخلص على طول بعد ماكانت بتتركن
المكرونة اللى باللحمة المفرومة
بعملها ببصل وادخلها الفرن فى طاجن وعلى وشها معلقة زبدة


طريقه تجدد المكرونه التقليديه
بعد ما تعملي المكرونه بطريقتك العاديه
اعملي الدقه دي
حتحطي فصين تلاته توم مع فلفل حراق او رومي و معلقه خل
و طماطمتين و ملح و فلفل و دقيهم او في الكبه اطحنيهم و لما تغرفي خدي من الدقه و حطي
لو ماكلتيش طبقين
ابقي ازعلي مني هههههههههههه
المكرونه الباشميل بتكون اجمل لما اضيف على المكرونه صلصة طماطم

المكرونه انا لما اجى اطبخها مش بعملها تسبييكه البصل والتوم دى .
.لكن بحمر فى شويه زيت الاول قرن فلفل بس طبعا مفتحوش علشان الحراره بتاعته ..
.وبهدى النار علشان ميفرقعش فى وشى ..وبعدين بحط عصير الطماطم...
وشوية فلفل اسمر وملح .وطبعا اشيل القرن الفلفل .واحط المكرونه بتبقى روعه وخفيفه ....

صنيه المكرونه بالبشاميل
بحب اقلل من المكرونه وازود اللحمه المفرومه وااعمل البشاميل سايل وكتير
يعنى بعمل نص ك مكرونه اقلام على ك لحم بقرى مفروم
واللحمه بعصجه من غير صلصه خالص لاكن بزود البشاميل السائل وبتبقى تحفه

البشاميل
الدقيق على اللبن على قليل من السمن على النار مع التقليب لمدة دقايق
وبعد كده بحط عليه جبنة رومى مبشورى
وكمان بضيف شوية عصاج على المكرونه مع البشاميل
الباشميل بجانب الكريمه بحطلها كمان
شوية شوربه مع اللبن بتبقى رووووووووووووعه.واحيانا ولو معنديكيش شوربه ممكن مكعب مرق فى شويه مية
الاول يدوب وبعدين تضيفى الميه دى والبهار (بس انا كنت بستخدم المكعب ده بس سمعت انه مش كويس فبطلته )
البشامل انا بدوب 3معالق دقيق فى كوب
ماء وضيفه للبن وهو بيغلى ومعاه توابل ومعلقهنشا وجبنه موزورلا وقلبى على النار لحد ما يعمل قوام بيبقى تحفه

مكرونة بالباشاميل بعصج اللحمة
واكون مقطعة عليها طماطم وتفضل تستوى لحد ما الطماطم تعملى صوص بشيل الصوص الاحمر دا من اللحمةة على جنب
ولما الصينية تكون قربت تستوى فى الفرن بروح مرشرشة الصوص عليها بيبقى تحفة زى المكرونة الفرن بتاعة فلفلة

المكروووووووووووووووووووو ونه بطريقه جديده
جيبي تومه بدل البصل و اول ما تصفر ضيفي الصلصه و كاتشااااااااااب معلقه كبيره و شويه ريحان
و اطفي و قدمي مع الجبنه الرومي المبشوره بتبقي حكااااااااااااايه
لما تعملي مكرونة للكشري حطيها تتحمص بسيط فالفرن ..أو حطيها فحلة من غير أي إضافات عالنار و قلبيها لحد ما لونها يفتح وزوديها بعد كده عادي..
صلصه المكرونه بضيف مع الطماطم في الخلاط فلفل اخضر رومي او حراق بيخلي طعمها وريحتها حلوه جدآ
لما تعملى البشامل بعد ما تخلصى مهما كانت الطريقة اللى بتعمليه بيها لو عندك جبنة
مثلثات اهرسى كام واحدة وحطيها علية بتخلى طعمة تحفة
الباشيمل
انا مش بحطله بيض ولا شوربه نهائي لبن ومايه بس و بيبقي خفيف جدا وتحفه وبنحط ع
الوش بقسماط عشان يحمره وبنضيف عليه فلفل اسود و قرفه طعمه بيبقي
وهمي ولو كلكع منك اضربيه في الخلاط او بمضرب البيض بيبقي جميل

البشاميل اللى بيكلكع
طبعا مش كلنا متمكنين
فممكن نعمل اية عشان مش يكلكع
نجيب الاول اللبن على النار يسخن
وفى طبق لوحدة نحط السمن وعليها الدقيق
ونمزجهم مع بعض بايدينا لحد ما يتجانسوا خالص
وبعدين نحطهم على اللبن اللى على النار
وهتلاقية مفيش كلاكيع خالص
وبيدوب فى اللبن

المكرونة: بعمل الصلصة بتاعتها بحتة توم صغيرة اوي في الزيت و الطماطم عادي و بحطلها زعتر و ريحان و بعد ما احط المكرونة بحط معاها حتة زبدة تسيح معاها و تديها نكهة و عمرها ما تعجن

لعمل الصوص الابيض ....
2 كوب لبن متدوب فيهم معلقتين كبار كورن فلور و عليهم علبه كريمه طهي نص كيلو و علي النار اقلب لحد ما الصوص يتخن و بعدين اضيف كوب من الجبن الرومي المبشور والشيدر معاه او الفلمنك وطبعا الملح والفلفل
اجيب باه صدور فراخ متقطعه صغير او سوسيس متقطع صغير او جمبري ,,,مع مشروم للي يحب المشروم
واحمرهم في معلقه سمنه لحد لما يشربوا ميتهم ....و بعدين اضيف شرايح البصل وشرايح الفلفل الرومي اللي متقطعين صغير واحمر لحد ما يدبلوا ...
واضيفهم للمكرونه المسلوقه
واثناء التقديم .....بتكون المكرونه وحدها والصوص وحده .....واحط ده علي ده
تحفه ...ولا اجدعها مطعم باه ...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://knoz.alamontada.com/
 
بعض النصائح الخاصة بالمطبخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنوز الجنة :: مملكتك :: مطبخك-
انتقل الى: